Conditie training als competitie voorbereiding

Vanaf Zaterdag 19 Januari beginnen we met de Tennis-specifieke performance training (ter voorbereiding van de voorjaarscompetitie). We bieden deze training op 3 dagen in de week aan. De performance training wordt gegeven door onze conditietrainer Sten Leusink en is bedoelt om de (competitie) speler naar een hoger niveau te brengen door middel van:

High Intensity Interval Training (HIIT)

  • Focus op het verbeteren van het uithoudings vermogen van de tennisser. Tennis is een unieke sport waar een wedstrijd meerdere uren kan duren. Maar verwar dit niet met bijvoorbeeld het lopen van een marathon. Een tennisser geeft voor korte tijd een maximale inspanning gevolgd door een rust periode van ongeveer 30 seconden. De HIIT is zo samengesteld dat de juiste energie systemen getriggered worden die ook van belang zijn op de tennisbaan.

Kracht & coordinatie training

  • Als tennisser is het van belang dat het gehele lichaam sterk en krachtig is. Dit betekent niet alleen het hebben van sterke individuele spieren, maar ook dat al deze spieren coördinatie, goed samen functioneren om zo een krachtige totale bewegingen te kunnen bewerkstelligen zoals bijvoorbeeld een service.

Prehab (pre – revalidatie)

  • Het woord zegt het al – het voorkomen van blessures. Tennis is een eenzijdige sport waar bepaalde spieren veel meer worden belast dan andere. Het is dan ook de kunst om zwaar belaste spieren te stretchen, en de minder belaste spieren te versterken om het lichaam in balans te houden ter voorkomen van blessures.

U kunt zich individueel opgeven om in een groep mee te doen op de volgende tijden:

Dinsdag en/of Donderdag: 19.00 – 20.00 uur voor de al wat fittere deelnemers en van 20.00 – 21.00 uur voor overige deelnemers , Zaterdag middag: 13.00 – 14.00 of 14.00 – 15.00 uur. Kosten zijn 10,= per uur.

Je kan je ook als team opgeven. Tijden moeten we dan in overleg samen stellen. Kosten zijn 60,= per team per uur.  

Contactformulier