Philosophy

"Het gaat erom dat je vandaag beter bent dan gisteren" Iedereen heeft een eigen tempo van ontwikkelen. Focus je op je eigen ontwikkeling. Wanneer je iedere dag een stap in de juiste richting maakt zal je doel automatisch in zicht komen.

Hugo Ekker

Visie

Wanneer je topsport bedrijft, ongeacht welke sport, gaat het vooral om “lifestyle”. Daar zit wat ons betreft het verschil tussen talentvol sporter blijven of echt succesvol worden. Je aanpak zal dagelijks gebaseerd moeten zijn op het ontwikkelen van alle vaardigheden die van invloed zijn op je prestatie.

Hierbij is het niet mogelijk om een onderscheid te maken tussen hetgeen je doet op het sportveld of daarnaast. Alle beslissingen die je maakt zullen moeten passen bij het doel dat je nastreeft. De basiswerkwijze die we hierbij toepassen, wordt hieronder verder uitgelegd.

Route naar de top
Wanneer je de ambitie hebt om het uiterste uit jezelf te halen en je een helder doel hebt, dan is de volgende stap om hiervoor een route te gaan bepalen. Deze route is niet voor iedereen hetzelfde en wordt mede bepaalt door individuele eigenschappen. Zo zie je bijvoorbeeld tennisspelers die succesvol zijn door op snelle banen heel aanvallend te spelen, waar andere op langzame banen resultaat halen door fysiek lange rally’s te spelen. Wat is jouw route? Wij helpen je een route op maat samen te stellen.

Igor Sijsling en Hugo Ekker

Bouwstenen

Wanneer je het maximale resultaat uit jezelf wilt halen, zul je alle bouwstenen die invloed hebben op jou prestatie volledig aandacht moeten geven om je optimaal te ontwikkelen. Deze bouwstenen zijn:

  • techniek
  • tactiek
  • fysiek
  • mentaal

En deze bouwstenen bestaan weer uit vaardigheden. Het is verstandig om je huidige vaardigheden per bouwsteen te meten, te analyseren om vervolgens gericht te gaan trainen op verbetering van deze vaardigheden. Dit geeft een duidelijke richting aan je dagelijkse training.

Het is ook belangrijk dat je de route naar jouw doel gaat indelen in termijnen en daarbij kijkt of je op juiste route zit. Dit doe je door jezelf regelmatig (zo’n 3 a 4 keer per jaar) te laten testen.

Meten is weten
Testen doe je in principe iedere training, maar het heeft ook tijd nodig om vaardigheden te ontwikkelen. Een enkele keer is het ook één stapje terug om er weer twee vooruit te kunnen maken. Geef jezelf de ruimte in de wetenschap dat je een proces volgt waarbij regelmatig je vooruitgang wordt gemeten, geanalyseerd en wordt gebruikt om nieuwe doelstellingen vast te stellen.
Wij leggen al jouw gegevens betreffende je doelstellingen, analyse en testresultaten vast in een persoonlijk ontwikkelplan (POP). Deze geldt dan ook als dagelijkse leidraad.

Trainingsprogramma
We bieden maadag tot en met zaerdag privé-, groepstraining en conditietraining aan.

  • Bij de privétrainingen ligt het accent op het ontwikkelen van een stevig technisch fundament waarbij later ook gefocust wordt op individuele speelstijlontwikkeling.
  • Bij de groepstraining ligt het accent op het ontwikkelen van tactische, fysiek en mentale vaardigheden waarbij het maken van de juiste keuzes en uitvoering de grootste aandacht krijgt.
  • Conditietraining vindt minimaal 2 keer per week plaats op de afdeling High Performance bij Sportcentrum VU in Uilenstede. (2 km van tennispark Buitenveldert)

Wedstrijdprogramma
Het wedstrijdprogramma zal per speler individueel worden besproken. Wij geven een advies op basis van niveau, ontwikkeling en succesratio.
Wij geven van tevoren aan welke toernooien er door ons zullen worden begeleidt. Om in de begeleiding (kosten) efficiënt te kunnen opereren zullen wij hierin samenwerken met partnertennisscholen.

Fysieke testen en trainingen
We zijn verheugd met de samenwerking met het Sportcentrum VU. De afdeling High Performance zal de fysieke testen en conditietrainingen uitvoeren. De testen vinden 3 keer per jaar plaats (in oktober, februari en juni) en de trainingen vinden 2 keer per week plaats. De uitslagen worden aangeleverd vanuit de universiteit waarna deze zullen dienen als uitgangspunten voor de trainingsperiode. Tevens kunnen onze studenten dagelijks gebruikmaken van de fantastische faciliteiten van het high performance sportcentrum.

Lifestyle training
Topsport is een levensstijl waarbij wij geloven dat je voortdurend keuzes moet maken die in het teken staan om je doelstelling na te streven en het maximale uit jezelf te halen. Het mentale aspect vindt je in alle bovenstaande activiteiten terug en zien we niet als een apart onderdeel. Vandaar dat we mentale training liever een “lifestyle” training noemen. Deze training zal via workshops plaats vinden en zal ook terugkomen op de tennisbaan.

Voedingsbegeleiding
Om tot een passende voeding te komen is een goede basiskennis over voeding noodzakelijk. Omdat voeding op het hele gezin van invloed is, is de eerste groepsbijeenkomst ook voor de ouders/verzorgers bedoeld. Hierin leer je wat een goede basisvoeding is, wat koolhydraten, vetten en eiwitten zijn en wat ze voor je doen. Wat een geschikte voeding is voor het trainen en wat goede herstelproducten zijn. Tot slot nemen we de (vitamine)preparaten door die de sportprestatie kunnen ondersteunen.